قرارگیری ایران در شاهراه ترانزیتی متصلکننده آسیا به اروپا و کشورهای جنوبی به کشورهای شمالی محصور در خشکی، ایران را تبدیل به یکی از مرکز مهم خدمات لجستیکی در جهان نموده است، بندر چابهار تنها بندر ایران در حاشیه اقیانوس هند میباشد که دولت پروژههای بزرگی را درزمینهٔ ایجاد تأسیسات حملونقل چندبعدی در حال اجرا دارد، با توسعه بندر چابهار، ظرفیت سالیانه آن 5/8 میلیون تن در سال میباشد. سرمایهگذاری چند صد میلیون دلاری در اتصال چابهار به دروازههای ورودی به آسیای مرکزی و افغانستان و ایجاد فرودگاه بینالمللی چابهار ازجمله طرحهایی هستند که یک پلت فرم کامل لجستیک را توسعه میدهند. در کنار چنین موقعیتی منطقه آزاد چابهار بهعنوان یک دروازه ترانزیتی و لجستیکی برای بازار داخلی ایران نیز مطرح است که ضمن کاهش هزینه و زمان حملونقل کالا فرصتهای اقتصادی سودآوری را در توسعه تأسیسات لجستیکی فراهم آورده است.
منطقه آزاد چابهار منطقهای چندمنظوره با بخشهای درحالتوسعه آموزشی، صنعتی، توریستی و حملونقل میباشد، سازمان منطقه آزاد چابهار توسعه شهرکهای تخصصی با سرمایهگذاری بخش خصوصی در زمینههای صنعتی، لجستیک، آموزشی، درمانی، گردشگری و... را در برنامههای خود دارد که ایجاد شهرک لجستیک در چهارچوب برنامهها و اسناد بالادستی دنبال میگردد.
منطقه آزاد چابهار هماکنون بهعنوان دروازه ترانزیتی در شرق ایران مطرح است و بر اساس برنامههای ملی و نیز علاقه طرفهای بینالمللی بهعنوان یک مرکز ارائه خدمات پشتیبانی و حملونقل و ترانزیت مطرح است، این منطقه باهدف تسهیل تجارت و به حداقل رساندن هزینههای حملونقل و تمرکز خدماترسانی، 150 هکتار زمین را برای ایجاد یک شهرک لجستیک تخصیص داده است؛ این شهرک به سرمایهگذاران بینالمللی و یا سرمایهگذاران مشترک ایرانی – خارجی واگذار خواهد شد.
این شهرک ازلحاظ موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بندر شهید کلانتری، قابل اتصال به راهآهن چابهار و با خدمات کامل احداث میگردد. مراکزی ازجمله انبارهای عمومی، سردخانه، انبارهای تخصصی نگهداری کالاهای بهصورت مایع و فله، انبارهای کانتینری و آزمایشگاههای موردنیاز و همچنین تأسیسات رفاهی و خدماتی برای استفادهکنندگان در شهرک لجستیک پیشبینیشده است.
شهرک لجستیک بهعنوان یک مرکز برای ارائه خدمات جهت:
_ ورود، انبارداری و ترانزیت کالا به افغانستان و آسیای میانه
_ واردات مواد اولیه بهمنظور پردازش با انجام 10 درصد ارزشافزوده و متعاقباً صادرات به افغانستان و دیگر کشورهای همسایه.
با توجه به مطالعات انجامشده طرحها، سرمایه گداران یا توسعهدهندگان میتوانند با منطقه آزاد چابهار برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طرح ارائهشده تماس بگیرند.
الف: سرمایهگذاری مستقیم داخلی و خارجی
ب: مشارکت با بخش خصوصی به روش واگذاری زمین بر اساس اجاره بلندمدت یا مشارکت در سرمایهگذاری (که در آن زمین و مجوزهای لازم بهعنوان آورده سازمان منطقه آزاد منظور میگردد).
از سرمایهگذاران بالقوه یا توسعهدهندگان دعوت به عمل میآید تا با سرمایهگذاری و تأسیس شرکت پروژه موردنظر را در منطقه آزاد چابهار اجرا نمایند.
این شرکتها مشمول مشوقهای قانونی در مناطق تجاری آزاد کشور خواهند بود.
الف: معافیتهای مالیاتی به مدت 20 سال
ب: معافیت کامل در عوارض ورودی ماشینآلات قطعات و مواد اولیه جهت صادرات مجدد
ج: استفاده از دیگر مشوقهای قانونی مناطق آزاد
_ این پروژه قابلتبدیل به قراردادهای EPCF یا Turnkey میباشد.
_ مبالغ مذکور صرفاً جهت انجام عملیات آمادهسازی میباشد که در زمان اجرایی شدن پروژه بهروزرسانی میشود و سرمایهگذاری موردنیاز اجرای هر واحد طراحیشده اختصاصی، مستقل بوده و به مبلغ فوق اضافه میگردد.
آدرس :
تهران، خیابان خالد اسلامبولی، نبش خیابان 29، پلاک 19، طبقه همکف
چابهار، سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار، کد پستی 9971758711
تلفن :
دفتر معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری: 35312247-054
دفتر مدیریت بازرگانی تهران 15-88776313-021 فاکس: 88776318-021
همراه مدیریت بازرگانی: 09151450395
همراه مدیریت تسهیل تولید و گسترش فناوریهای پیشرفته: 09151451411
دفتر مدیریت تسهیل تولید و گسترش فناوریهای پیشرفته: 35312291-054
دفتر مدیریت تجهیز و گسترش بازار سرمایه: 35312296-054
فاکس: 35312255-54-98+
سایت اینترنتی: www.cfzo.ir
ایمیل: cfz_industrialpark@cfzo.ir