جدیرترین اخبار :
  • بازدید بیش از ۲ هزار تاجر خارجی از نمایشگاه اکسپوی ایران
  • خرد جمعی در منطقه آزاد چابهار، بحران سیل را به تجربه ماندگار تبدیل کرد
  • همکاری نیروی هوایی ارتش برای راه‌اندازی فرودگاه کنارک
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار
  • برندسازی کالای ایرانی در اکسپو 2024

پایش زیستگاه و پلاک گذاری لاک‌پشت‌های دریایی در منطقه آزاد چابهار

گردشگری | تاریخ خبر : 97/07/02 | تعداد بازید :3222
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار، گفت: باهدف پایش و حفاظت از زیستگاه‌های لاک‌پشت‌های دریایی، این‌گونه منحصربه‌فرد دریایی در محدوده سواحل این منطقه پلاک گذاری می‌شوند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد چابهار، "محمد اکبر چاکرزهی" افزود: سواحل استان سیستان و بلوچستان یکی از زیستگاه‌های مهم و عمده تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های دریایی در سواحل دریای عمان محسوب می‌شوند که همه‌ساله تعداد زیادی لاک‌پشت ماده جهت تخم‌گذاری به این سواحل مراجعه می‌کنند.

"چاکرزهی "اضافه کرد: از میان هشت گونه لاک‌پشت‌های دریایی پنج گونه در خلیج‌فارس و دریای عمان حضور دارند که لاک‌پشت سبز (Chelonia Mydus) گونه اصلی و غالب تخم‌گذار در این سواحل به‌حساب می‌آیند.

وی می‌افزاید: سواحل ماسه‌ای منطقه آزاد چابهار، سواحل لیپار، رمین، کچو، تنگ، راشدی و خوز میدانی از سواحل اصلی و مناسب تخم‌گذاری به شمار می‌روند.

ایشان اظهار داشت: در سال جاری طرح‌های حفاظتی ازاین‌گونه در دستور کار مدیریت محیط‌زیست منطقه آزاد چابهار قرار گرفت که با کمک موسسه مردم‌نهاد "موج و مرجان" از ابتدای تیرماه سال جاری، هم‌زمان با حضور لاک‌پشت‌ها برای تخم‌گذاری در سواحل می‌باشد کلید خورده است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: با رصد لاک‌پشت‌ها لانه‌های تخم موردحفاظت قرارگرفته و درصورتی‌که مکان لانه مناسب نباشد اقدام به جابجایی تخم‌ها و قرار دادن در جای مناسب می‌گردد و همچنین لاک‌پشت‌ها پلاک گذاری می‌شوند که با این اقدام ضمن ردیابی لاک‌پشت امکان حفاظت از آن میسر می‌گردد.

گفتنی است، از نیروهای بومی و تقویت و توسعه سازمان‌های مردم‌نهاد در راستای حفاظت مشارکتی ازاین‌گونه درخطر انقراض از ویژگی‌های بارز طرح حفاظت از لاک‌پشت‌ها محسوب می‌شود.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل