جدیرترین اخبار :
  • خرد جمعی در منطقه آزاد چابهار، بحران سیل را به تجربه ماندگار تبدیل کرد
  • همکاری نیروی هوایی ارتش برای راه‌اندازی فرودگاه کنارک
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار
  • برندسازی کالای ایرانی در اکسپو 2024
  • ارائه خدمات گردشگری دریایی به بیش از ۱۱۰ هزار مسافر نوروزی در سواحل مکران/ استقبال بی نظیر گردشگران از تفریحات دریایی در بندر چابهار
مشاور رئیس جمهوری افغانستان:

منطقه آزاد سیستان روابط ایران و افغانستان را بیشتر می کند

اقتصادی | تاریخ خبر : 97/06/13 | تعداد بازید :2456
مشاور رئیس جمهوری افغانستان گفت: افتتاح منطقه آزاد سیستان روابط و مبادلات تجاری، اقتصادی و سیاسی ایران و افغانستان را بیشتر کند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایرنا داوود سلطان زوی روز سه شنبه در نشست با مدیر عامل منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: حمل و نقل کالا بین 2 منطقه آزاد چابهار و سیستان قیمت کالا ها برای انتقال به افغانستان را کاهش می دهد.

وی افزود: چابهار بهترین موقعیت برای ترانزیت کالاهای افغانستان به کشورهای دنیا را دارد و راه اندازی منطقه آزاد سیستان نیز می تواند این روابط را عمیق تر و گسترده تر کند.

مشاور رئیس جمهوری و رئیس کمیسیون توسعه اقتصادی فرودگاههای افغانستان از مهمان نوازی ایرانیان از مردم کشورش قدردانی کرد و افزود: فعال سازی جاده ترانزیتی چابهار - میلک هیرمند می تواند به افزایش ترانزیت کالا بین 2 منطقه آزاد کمک کند.

مدیر عامل منطقه آزاد چابهار نیز در این نشست اظهار داشت: همزمان با افزایش محدوده فعلی منطقه آزاد چابهار و الحاق بنادر به این منطقه با لایحه ایجاد منطقه آزاد سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز موافقت شده است.

عبدالرحیم کردی افزود: با ایجاد منطقه آزاد سیستان پیوند بین منطقه آزاد چابهار و میلک با هر یک از مناطق آزادی که در افغانستان و یا حتی در محدوده های دیگر باشد، می تواند کمک بسیار خوبی برای توسعه و تقویت ارتباطات لجستیکی به لحاظ حمل و نقل و هم از نظر صنعتی بین ایران و افغانستان باشد. 

وی گفت: منطقه آزاد چابهار یکی از سه منطقه ای است که در سال 1372 در جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: در سالهای اخیر به دلیل توسعه صنعت و فناورِی شکاف های تکنولوژی بین رقبا خیلی کم شد و تمامی شرکت ها به دنبال کاهش هزینه قیمت تمام شده کالاها بودند تا بتوانند در بازارها بمانند.

وی افزود: در قیمت تمام شده کالاها هزینه حمل و نقل بسیار موثر است و بعد از اهمیت پیدا کردن هزینه حمل و نقل در قیمت تمام شده کالاها، شرکت های بزرگ به دنبال جابجا کردن خطوط تولید و تلاش برای نزدیکی به بازارهای مصرف بوده اند.

کردی ادامه داد: در یک مقطع خیلی از خطوط تولید به صورت floating (شناور) روی کشتی ها نصب شده و پس از اخذ سفارش کالا، کشتی ها به سمت بازار مصرف حرکت کرده و در مسیر کالاها تولید می شد. 

وی افزود: این کار باعث استفاده بهینه از زمان و کاهش هزینه حمل و تحویل کالا در نزدیکترین مکان به بازار می شد.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: در یک دهه اخیر موضوعی که بسیار اهمیت پیدا کرده یافتن نقطه بهینه ای برای دسترسی نزدیک با کمترین هزینه به بازار مصرف است.

وی ادامه داد: از زمانی که این موضوع در بین سرمایه گذاران و تولید کنندگان و رقبای بزرگ آنها در دنیا اهمیت پیدا کرده در منطقه خاورمیانه و مناسباتی که بین آسیای میانه، جنوب آفریقا و آسیای شرقی وجود دارد همه شرکت ها به دنبال یک مسیر کوتاه برای دسترسی به مواد اولیه و بازار هدف بودند که دقیقا زمان تبلور و ظهور مناطق جدیدی مثل چابهار در ایران بود. 

رئیس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار افزود: پروژه های زیربنایی از جمله بندر، راه آهن، استقرار صنایع مادر مثل پتروشیمی و فولاد، ظرفیت سازی برای حمل و نقل و ترانزیت به همت دولت در این منطقه شکل گرفته است.

وی بیان کرد: با توجه به اهمیت جایگاه چابهار در مسیر بین المللی ترانزیت، در سیاست های کشور مسیر توسعه شرق مورد توجه قرار گرفته است.

کردی ادامه داد: این مسیر که برای دسترسی به کشورهای شمال ایران، آسیای میانه و افغانستان به عنوان یک مقصد و برنامه راهبردی مطرح بوده در سند توسعه محور شرق برنامه ریزی شده است.

مدیر عامل منطقه آزاد چابهار گفت: مسیر ترانزیت جاده ای هم اینک با ظرفیت ترانزیت بیش از 2 میلیون تن بار در حال بهره برداری است.

وی ادامه داد: تلاش شده تا زیرساخت های لازم از جمله آب، برق، فرودگاه، بندر و راه آهن همزمان در چابهار توسعه پیدا کند.

کردی اظهار داشت: در ارتباط با فرودگاه چابهار می توان گفت که 2 فاز در حال توسعه داریم در فاز نخست ایجاد ترمینال برای یک میلیون مسافر در فرودگاه فعلی و فاز دوم ایجاد یک شهر فرودگاهی در چابهار است.

به گزارش ایرنا، محمد داوود سلطان زوی مشاور رئیس جمهوری و رئیس کمیسیون توسعه اقتصادی فرودگاههای افغانستان و هیات همراه روز/دوشنبه/پس از ورود به فرودگاه کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان مورد استقبال مدیر عامل منطقه آزاد چابهار، استاندار سیستان و بلوچستان، فرماندار و مسئولان محلی قرار گرفت.

احمد هارون نجم پور مستشار وزیر مختار سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در تهران، عبدالجابر انصار وابسته تجاری سفارت افغانستان در تهران و محسن پیرداد کارشناس مناطق ویژه دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد مشاور رئیس جمهوری و رئیس کمیسیون توسعه اقتصادی فرودگاههای افغانستان را در سفر به چابهار همراهی کردند.

این هیات در سفر 2 روزه پس از بازدید از ظرفیت های اقتصادی، تجاری و طرح توسعه اسکله های شهید بهشتی و شهید کلانتری و نشست با مدیرکل سازمان بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان به تهران عزیمت خواهد کرد.

بازدید از منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان و منطقه آزاد فرودگاه امام خمینی (ره) از دیگر برنامه های این هیات کشور افغانستان به ایران است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل