جدیرترین اخبار :
  • بازدید بیش از ۲ هزار تاجر خارجی از نمایشگاه اکسپوی ایران
  • خرد جمعی در منطقه آزاد چابهار، بحران سیل را به تجربه ماندگار تبدیل کرد
  • همکاری نیروی هوایی ارتش برای راه‌اندازی فرودگاه کنارک
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار
  • برندسازی کالای ایرانی در اکسپو 2024

منطقه آزاد چابهار توانایی فرآوری و تامین برنج جنوب شرق کشور را دارد

اقتصادی | تاریخ خبر : 96/11/04 | تعداد بازید :6544
منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار با توجه به موقعیت راهبردی و داشتن مزیت های بالای سرمایه گذاری نظیر معافیت های گمرکی و مالیاتی توانایی فرآوری و تامین برنج مردم ساکن در جنوب شرق کشور را دارد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایرنا هم اینک سرانه مصرف هر ایرانی سالانه حدود 45 کیلوگرم برنج برآورد شده است که در مجموع نیاز کشور سه تا سه و نیم میلیون تن است.

توان تولید برنج در کل کشور در حدود یک و نیم تا 2 میلیون و 200 هزار تن است و سالانه 800 تا بیش از یک میلیون تن برنج وارد کشور شود.

چابهار با موقعیت راهبردی و همجواری با کشور پاکستان و دارا بودن مرز مشترک در محدوده ریمدان دشتیاری و وجود بنادر شهید بهشتی و کلانتری و منطقه آزاد یکی از بهترین نقاط برای واردات برنج به کشور است.

باتوجه به اینکه منطقه آزاد چابهار با هدف ایجاد و تثبیت فضای اطمینان بخش برای فعالان اقتصادی راه اندازی شده، تلاش های زیادی در زمینه ایجاد امکانات و فراهم کردن تسهیلات و اجرای قوانین سرمایه گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای واحدهای مختلف تولیدی انجام شده است که از آنجمله می توان به راه اندازی 14 کارخانه تولید و فرآوری برنج اشاره کرد.

برای سرمایه گذاران در چابهار معافیت مالیاتی 100 درصدی بر درآمد و دارایی به مدت 20 سال و قابل تمدید، معافیت ورود ماشین آلات و مواد اولیه مصرفی واحدهای تولیدی از عوارض ورودی گمرکی، آزاد بودن صادرات محصولات تولیدی هر منطقه از مقررات عمومی صادرات و واردات و معافیت گمرکی محصولات تولیدی واحدهای صنعتی منطقه برای صدور به سرزمین اصلی به میزان ارزش افزوده در استفاده از مواد اولیه داخلی از دیگر مزایای در نظر گرفته شده است.

هر سرمایه گذار در زمینه تولید وفرآوری برنج می تواند مواد اولیه را از کشور پاکستان با کمترین تشریفات اداری و مدت زمان کوتاه به منطقه آزاد چابهار وارد و پس از فرآوری به داخل و خارج کشور صادر کند.

سالانه چندین هزار تن برنج وارد کشور می شود که اگر سرمایه گذاران با راه اندازی کارخانه فرآوری وتولید برنج در منطقه آزاد چابهار برنج قهوه ای را از پاکستان وارد و فرآوری کنند نقش مهمی در اشتغال و تولید خواهند داشت.

راه ‌اندازی شهرک برنج در منطقه آزاد چابهار نیز صرفه‌ جویی ارزی و به ویژه اشتغال ‌زایی را در پی خواهد داشت و منجر به کاهش قیمت تمام‌ شده برنج خواهد شد و حتی توان صادرات مجدد برنج پس از فرآوری به کشور پاکستان وجود دارد.
چابهار با راه اندازی صنایع بسته بندی برنج می تواند به قطب تولید و توزیع برنج در کشور تبدیل شود.

مدیر توسعه تجارت سازمان منطقه آزاد چابهار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: منطقه آزاد چابهار توانایی 400 تا 500 هزار تن برنج مورد نیاز کشور را دارد و می تواند برنج چندین استان شرق کشور را با قیمت مناسب و کیفیت بالا تامین کند.

محمد میری با بیان اینکه در سالهای اخیر 25 مجوز برای تولید و فرآوری برنج در منطقه آزاد چابهار صادر شده است، خاطرنشان کرد: هم اینک 14 شرکت سرمایه گذاری فرآوری، بسته بندی و تولید برنج در این منطقه فعال است.

وی بیان کرد: مهمترین اهداف ایجاد کارگاهها و کارخانه های مختلف از جمله کارخانه تولید و فرآوری برنج در منطقه آزاد چابهار کمک به رونق کسب وکار خرد، توجه به اشتغال افراد بومی و به ویژه زنان سرپرست خانوار است.

وی ادامه داد: 14 کارخانه تولید وفرآوری برنج تاکنون 347 شغل ایجاد کرده اند و علاوه بر این 300 نفر از زنان سرپرست خانوار برای دوخت کیسه های برنج بکارگیری شده اند.

وی تصریح کرد: برای فرآوری و تولید سالانه 400 تا 500 تن برنج بیش از 10 هزار شغل ایجاد خواهد شد و توسعه این منطقه را در پی خواهد داشت.

مدیر توسعه تجارت منطقه آزاد چابهار گفت: این منطقه آزاد با توجه به موقعیت و فاصله نزدیک با کشور پاکستان می تواند بخش زیادی از برنج مورد نیاز کشور را با قیمت ارزان و اشتغالزایی نیروی کار ایرانی وارد کند.

میری افزود: مهمترین حسن راه اندازی کارخانه تولید و فرآوری برنج اشتغالزایی است که این مهم همیشه مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و مسئولان است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل