جدیرترین اخبار :
  • سفر معاون وزیر حمل‌ونقل تاجیکستان به چابهار به منظور گسترش مراودات اقتصادی
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران و فعالین اقتصادی خارجی منطقه آزاد چابهار
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار

شرکت های ثبت شده در منطقه آزاد چابهار افزون بر 13 هزار شغل ایجاد کرده اند

اقتصادی | تاریخ خبر : 96/09/29 | تعداد بازید :9139
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار در جنوب سیستان وبلوچستان گفت: سه هزار و 168 شرکت داخلی و خارجی ثبت شده در این منطقه 13 هزار و 600 شغل ایجاده کرده اند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار، عبدالرحیم کردی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سازمان منطقه آزاد چابهار نقش مهمی در طول 24 سال گذشته تا کنون برای ایجاد اشتغال و تولید در این منطقه داشته است.

وی افزود: منطقه آزاد چابهار با هدف ایجاد و تثبیت فضای اطمینان بخش برای فعالان اقتصادی و تلاش در زمینه ایجاد امکانات و تسهیلات و اجرای قوانین سرمایه گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای واحدهای مختلف تولیدی شروع بکار کرده است.

وی ادامه داد: سازمان منطقه آزاد چابهار با وجود تمام مشکلات فراوان و نبود زیرساخت های لازم و نداشتن فرودگاه بین المللی با فعالیت شرکت های سرمایه گذاری ( 2 هزار و 814 شرکت داخلی و 354 شرکت خارجی) توانسته از سال 1381 تاکنون 160 تریلیون ریال سرمایه گذاری اظهاری داخلی انجام دهد که هم اینک 11 تریلیون ریال آن محقق شده است.

وی بیان کرد: همچنین در بخش ثبت 354 شرکت خارجی 770 میلیون دلار سرمایه گذاری اظهاری خارجی از سال 1382 تاکنون در سطح منطقه آزاد چابهار انجام شده که هم اینک 53 میلیون دلار آن محقق شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: میزان اشتغالزایی اظهاری داخلی و خارجی 51 هزار و 536 نفر برآورد شده که هم اینک اشتغالزایی واقعی در این منطقه 13 هزار و 600 نفر است.

کردی ادامه داد: در افق چشم انداز 20 ساله؛ منطقه آزاد چابهار بعنوان یک منطقه امن راهبردی، کانون توسعه محور شرق و سواحل مکران، عامل فعال سازی محورهای ترانزیتی شمال - جنوب و شرق - غرب، محلی برای ورود تکنولوژی مدرن، عاملی برای توسعه ملی و منطقه ای و پلی مستحکم در روابط تجاری و اقتصادی و جمهوری اسلامی ایران و جهان خواهد بود.

وی با بیان اینکه منطقه آزاد چابهار شامل 9 پیکره با کاربری های مختلفی است، خاطرنشان کرد: پیکره یکم با کاربری تجاری، توریستی، خدماتی، پیکره دوم برای سردخانه، کارگاههای غیرآلاینده، پیکره سوم مسکونی، پیکره چهارم فضای سبز، پیکره پنجم شامل روستای تیس و اراضی کشاورزی، پیکره ششم توریستی- تفریحی، پیکره هفتم قطب صنعتی، پیکره هشتم فرودگاه، پالایشگاه، صنایع سنگین و پیکره نهم صنایع دریایی و تجهیزات آب شیرین کن است.

وی افزود: از مهمترین مزیت های اختصاصی منطقه آزاد چابهار می توان به موقعیت جغرافیایی راهبردی در کنار آبراه های بین المللی و نزدیک به خطوط بین المللی کشتیرانی، تنها بندر تجاری ایران در خارج از تنگه هرمز، نزدیک ترین بندر به بازارهای آسیای میانه و افغانستان، نقطه اتصال کریدور شرق ایران به آبهای آزاد، دسترسی آسان به سوخت های فسیلی ومصالح ساختمانی، دسترسی آسان به مواد معدنی گوناگون در شرق ایران، واقع شدن در تنها بندر اقیانوسی ایران (چابهار) با دسترسی بلافصل به سرزمین اصلی، ارتباط چند وجهی حمل و نقل از طریق هوا، زمین و دریا، تسهیلات فروش و اجاره بلند مدت برای سرمایه گذاران خارجی، واقع شدن در امن ترین و نزدیکترین مسیر به بازارهای جهانی، نزدیکی به کشورهای پرجمعیت در حال رشد در جنوب آسیا(هند و پاکستان) و نزدیکی به بزرگترین منابع انرژی جهان در خلیج فارس نام برد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: ارائه تسهیلات ویژه و مزیت های قانونی سبب شده تا تولید و اشتغال در این منطقه رونق خوبی داشته باشد.

کردی اظهار داشت: امکان سرمایه گذاری نامحدود برای اتباع ایرانی و خارجی به هر میزان، امکان صدور محصولات تولید شده حاصل از مواد اولیه خارجی به میزان درصد مجاز تعیین شده از سوی کمیسیون ارزش افزوده، آزاد بودن صادرات محصولات تولیدی در منطقه از مقررات عمومی صادرات و واردات، امکان انتقال 100 درصد سرمایه و سود حاصل از فعالیت اشخاص ثبت شده خارجی به خارج از کشور، معافیت ورود ماشین آلات و مواد اولیه مصرفی واحدهای تولیدی از عوارض ورودی گمرکی، امکان استفاده از نیروی کار خارجی به میزان 10 درصد کل نیروی کار منطقه آزاد چابهار را از دیگر مزایای سرمایه گذای در این منطقه ذکر کرد.

وی افزود: همچنین معافیت گمرکی محصولات تولیدی واحدهای صنعتی منطقه برای صدور به سرزمین اصلی به میزان ارزش افزوده در استفاده از مواد اولیه داخلی مصوب در کمیسیون ارزش افزوده، قوانین و مقررات انعطاف پذیر در زمینه نیروی کار شاغل در منطقه، مجاز بودن تخلیه، بارگیری، ترانزیت و ترانشیپ و معافیت آن از عوارض و حقوق گمرکی به استثنای هزینه های انبار و جابه جایی، مجاز بودن خرده فروشی کالا، قابلیت استفاده از تسهیلات بانکی برای اجرای پروژه های سرمایه گذاری، امکان تاسیس بانک و بیمه داخلی و خارجی یا شعبات آنها، صدور ویزای 6 ماهه برای سرمایه گذاران خارجی با قابلیت تمدید و صدور ویزای در فرودگاه از طریق نمایندگی وزارت امور خارجه از مزایای مهم در نظر گرفته برای تجار است.

به گزارش ایرنا، منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار در زمینی به مساحت 14 هزار هکتار و 9 پیکره در اردیبهشت سال 1370 با مصوبه هیات وزیران رسمیت یافت و در 22 بهمن ماه سال 1371 همزمان با کیش و قشم توسط مرحوم آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری وقت رسما افتتاح شد.

شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.

چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، شش دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
سیستان و بلوچستان افزون بر 1100 کیلومتر مرز زمینی با 2 کشور افغانستان و پاکستان دارد که بیش از 900 کیلومتر آن با ایالت بلوچستان پاکستان هم مرز است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل